Tips voor ouders met kinderen tijdens het coronavirus

Nu het hele land geteisterd wordt door het coronavirus en niet alleen de ouders (uit de niet vitale beroepsgroepen) maar ook de kinderen verplicht thuis moeten zitten, is het een goed plan om een dagschema te maken. Op deze manier houd je de structuur die je kind op school of de opvang gewend is hetzelfde en zal de overgang straks weer soepeler gaan + je komt ook toe aan je eigen werk!

PRATEN OVER HET CORONAVIRUS

Belangrijk! Voor sommige kinderen is deze tijd heel spannend. Ze krijgen er echt wel het een en ander van mee, zeker nu ze thuis moeten blijven van de opvang en/of school. Belangrijk is dat je er goed met ze over praat, leg belangrijke zaken uit en zorg ervoor dat ze snappen dat dit een tijdelijke, maar belangrijke verandering is.

DAGSCHEMA MAKEN VOOR KINDEREN: TIPS

Waar moet je dan rekening mee houden als je een dagschema maakt voor kinderen tijdens de corona-maatregelen? Ga de normale school- of opvangdag van je kind langs en check de belangrijkste (langere) momenten en taken. Deze zullen namelijk het meest ‘gemist’ worden op het moment dat kids thuis zitten zonder schoolactiviteiten

Houd de reguliere bed- en waaktijden van je kind aan

Het zo veel mogelijk aanhouden van reguliere bed- en waaktijden van je kind is heel belangrijk voor structuur en zorgt ervoor dat je kind niet in het vakantieritme komt. Ze mogen natuurlijk wel iets verschillen, maar zorg ervoor dat het niet al te veel is.

Houd de lunch- en pauzetijden van school aan

Dit is het moment waar je kind op school naar uitkijkt en dit wordt ook vaak gebruikt om even buiten te kunnen spelen. Plan deze momenten dus zeker in je dagschema! Neem s'ochtends een fruithapje, lunch lekker samen en laat je kind als het mogelijk is even in de tuin uitrazen.

Leuke en leerzame activiteiten en opdrachten

Er zijn allerlei leuke én leerzame activiteiten voor kinderen te krijgen online. Soms gratis, soms tegen een kleine vergoeding. Door educatieve spelletjes te doen en soms gewoon echt lesmateriaal van school te oefenen, voelen deze drie weken niet helemaal als verloren.

Ga iets creatiefs doen

Op school is er ook tijd om de crea-bea uit te hangen, dus doe dit zeker ook thuis. Laat ze tekenen, knutselen, lego-en, muziek spelen, noem maar op. Het is belangrijk om dit te blijven stimuleren nu ze thuis zijn en dit dagelijks te doen.

Laat ze klusjes doen

Op school moeten ze ook helpen met opruimen en klusjes doen. Doe dit ook zeker thuis. Dit is bijvoorbeeld ook een goed moment om je kinderen meer over hygiëne te leren. Laat je kinderen bijvoorbeeld de deurknoppen schoonmaken of het speelgoed opruimen.

Houd een stilte-tijd

Dit is voor jou een moment om bijvoorbeeld belletjes te plegen of een meeting te houden. Je kids kunnen dan boekjes lezen, puzzelen of gewoon even een dutje doen. 

Ga bewegen

Het is erg belangrijk om, nu je kinderen thuis zitten, ze te laten bewegen. Het is snel gebeurd dat je kids straks de hele dag binnen zitten. Laat ze bij mooi weer dus lekker buiten spelen! Natuurlijk in de tuin, maar je kunt eventueel ook even naar het bos of strand rijden.

Op de site van Minime staan ook nog hele handige dagschema's

 

Bron:Minime.nl

Contact

Gastouder Company
Meeslaan 2-05
4005 VR Tiel

06-45228755


LRK nummer: 815625777
GOED NIEUWS

GOED NIEUWS

Geplaatst op: 2022-12-14

Het kabinet heeft besloten om de maximum uurprijs voor kinderopvangkosten verder te verhogen. De maximum uurprijs stijgt volgend jaar met een extra 0.94 procent voor alle vormen van kinderopvang. Dat betekent een ...

Lees meer Meer nieuws
Overname Gastouder Company

Overname Gastouder Company

Geplaatst op: 2022-11-27

Na ruim 14 jaar wordt het spreekwoordelijke "stokje" overgedragen door de huidige eigenaar Bianca Schwarz aan de nieuwe eigenaar Gaby Lammerts. Deze overdracht zal plaatsvinden op 30 december 2022. De af...

Lees meer Meer nieuws
 • Professioneel - betrokken bureau

  Jeannette van Beek
 • nanny

  Angela - Huizen
 • Hele goede ervaring

  Anthon van Os
 • Een professioneel bureau die doen wat ze zeggen

  Fam Weber
Jeannette van Beek Angela - Huizen Anthon van Os Fam Weber

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.