Voorkomen sluiting kinderopvang

Als corona oplaait: kabinet wil sluiting kinderopvang ‘te allen tijde’ voorkomen

Het kabinet wil ‘te allen tijde’ voorkomen dat scholen, kinderdagverblijven en gastouderopvang dicht moeten als het coronavirus opnieuw oplaait. Het kabinet ziet in dat de gevolgen van een sluiting te groot zijn. ‘Onder meer voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren’, aldus minister Ernst Kuipers. Alleen als we te maken krijgen met een virus(variant) waarbij scholieren, studenten en personeel in de kinderopvang en onderwijsinstellingen een direct gevaar lopen zal er worden overgegaan tot sluiting.

Langetermijnstrategie corona

Het kabinet heeft een nieuwe langetermijnstrategie ontwikkeld in de strijd tegen de pandemie. De samenleving zo open en veilig als mogelijk houden: dat is het uitgangspunt. Om dit te realiseren heeft het kabinet een basis paraatheid voor vaccineren, monitoren, testen en traceren, en wordt een juridisch instrumentarium voorbereid om maatregelen te kunnen treffen als dat nodig is. Er komt onder meer een Maatschappelijk Impact Team dat adviseert over de sociale, maatschappelijke en economische impact van corona maatregelen. 

Sluitingen

Eind 2020 en begin 2021 waren veel basisscholen, middelbare scholen en universiteiten, kinderdagverblijven en gastouderopvang dicht om besmettingen te voorkomen. De afgelopen kerstvakantie duurde om diezelfde reden een week langer. Ouders moesten toen acuut vervangende opvang regelen – bijvoorbeeld door opa’s en oma’s – of verlof opnemen.

Bron: Rijksoverheid, Nationale Onderwijsgids

 

Contact

Gastouder Company
Meeslaan 2-05
4005 VR Tiel

06-45228755


LRK nummer: 815625777
GOED NIEUWS

GOED NIEUWS

Geplaatst op: 2022-12-14

Het kabinet heeft besloten om de maximum uurprijs voor kinderopvangkosten verder te verhogen. De maximum uurprijs stijgt volgend jaar met een extra 0.94 procent voor alle vormen van kinderopvang. Dat betekent een ...

Lees meer Meer nieuws
Overname Gastouder Company

Overname Gastouder Company

Geplaatst op: 2022-11-27

Na ruim 14 jaar wordt het spreekwoordelijke "stokje" overgedragen door de huidige eigenaar Bianca Schwarz aan de nieuwe eigenaar Gaby Lammerts. Deze overdracht zal plaatsvinden op 30 december 2022. De af...

Lees meer Meer nieuws
 • Professioneel - betrokken bureau

  Jeannette van Beek
 • nanny

  Angela - Huizen
 • Hele goede ervaring

  Anthon van Os
 • Een professioneel bureau die doen wat ze zeggen

  Fam Weber
Jeannette van Beek Angela - Huizen Anthon van Os Fam Weber

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.