Kinderopvang in Denemarken gaat vanaf 15 april weer open

De kinderopvang en een deel van de scholen gaan in Denemarken na Pasen weer open. Dat heeft de Deense minister-president bekend gemaakt. Het coronavirus is volgens haar voldoende onder controle.
In Denemarken gaat op 15 april een deel van de scholen daarom weer open. Dat heeft premier Mette Frederiksen bekendgemaakt.
De heropening van de scholen betreft de groepen 0 tot en met 5  (vergelijkbaar met de groepen 3 tot en met 8 van de basisschool in Nederland). Ook de kleuterscholen en kinderdagverblijven in Denemarken gaan op 15 april weer open.

Voortgezet onderwijs

De groepen 6 tot en met 10 van de folkeskole moeten nog wachten tot 10 mei. Ook het voortgezet onderwijs en het beroepsonderwijs blijven nog tot 10 mei gesloten. Het is nog niet bekend wanneer de Deense hogescholen en universiteiten weer opengaan. De jongste groep leerlingen kan volgens Frederiksen weer naar school, omdat het coronavirus in Denemarken volgens haar onder controle is. Als blijkt dat de verspreiding van het virus weer versnelt, gaat de heropening niet door.

 

bron: kinderopvangtotaal

Contact

Gastouder Company
Meeslaan 2-05
4005 VR Tiel

06-45228755


LRK nummer: 815625777
GOED NIEUWS

GOED NIEUWS

Geplaatst op: 2022-12-14

Het kabinet heeft besloten om de maximum uurprijs voor kinderopvangkosten verder te verhogen. De maximum uurprijs stijgt volgend jaar met een extra 0.94 procent voor alle vormen van kinderopvang. Dat betekent een ...

Lees meer Meer nieuws
Overname Gastouder Company

Overname Gastouder Company

Geplaatst op: 2022-11-27

Na ruim 14 jaar wordt het spreekwoordelijke "stokje" overgedragen door de huidige eigenaar Bianca Schwarz aan de nieuwe eigenaar Gaby Lammerts. Deze overdracht zal plaatsvinden op 30 december 2022. De af...

Lees meer Meer nieuws
 • Professioneel - betrokken bureau

  Jeannette van Beek
 • nanny

  Angela - Huizen
 • Hele goede ervaring

  Anthon van Os
 • Een professioneel bureau die doen wat ze zeggen

  Fam Weber
Jeannette van Beek Angela - Huizen Anthon van Os Fam Weber

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.